Nikolaj Kunsthal etablerer nyt udstillingsrum for unge kunstnere og kuratorer

Med bidrag fra Det Obelske Familiefond åbnes et nyt udstillingsrum, der skal vise seks årlige udstillinger af fremtidens samtidskunstnere og kuratorer. PLATFORM kan opleves i Nikolaj Kunsthal i begyndelsen af det nye år

Med Nikolaj Kunsthal som base har PLATFORM til formål at skabe et udstillingsrum for unge, visuelle kunstnere og kuratorer i København. Intentionen er at styrke vækstlaget og bidrage til at løfte og bære nye talenter videre i deres kunstnerkarrierer. Det sker ved at tilbyde unge kunstnere og kuratorer mulighed for at udstille i professionelle rammer, inklusiv faglig rådgivning, produktionsassistance, formidlingsekspertise og synlighed i form af PR og marketing.   

Helene Nyborg Bay, der er kunstnerisk leder i Nikolaj Kunsthal, forklarer:  
“Etablering af PLATFORM har stået på Nikolaj Kunsthals ønskeliste gennem en årrække og taler for os ind i en strategi og vision om at være et relevant og frugtbart mødested for den nye samtidskunst i København, både til glæde for det professionelle kunstmiljø i byen og for gæsterne i Nikolaj Kunsthal. Vi har altid prioriteret den nyeste samtidskunst, senest gennem vores jubilæumsudstilling Nikolaj - Københavns Kunsthal 40 år, hvor vi sammen med ældre arkivværker giver plads til den nye kunst, der har en forankring i København og på den måde er med til at påvirke og styrke udviklingen af kunstmiljøerne i hovedstaden.”    

Projektet PLATFORM er støttet af Det Obelske Familiefond med 1,5 millioner. Frem til og med 2024 vil Nikolaj Kunsthal præsentere seks årlige udstillinger, der ligeværdigt vil supplere kunsthallens øvrige begivenheder og udstillingsaktiviteter. På den måde kan Nikolaj Kunsthals gæster se frem til at få endnu flere kunstoplevelser i kunsthallen på Nikolaj Plads.  

Vi glæder os til at fortælle mere om PLATFORM i en nær fremtid.