Sisters Hope - Sensuous City

Performancegruppen Sisters Hope tager dig med på en dyb, sanselig rejse ind i byens poetiske sprækker

Du er med på en rituel vandring og performance, der skal hjælpe os med at finde en sanselighed i vores måde at være til stede på i byen og i verden. Som modsætning til idéen om den store, fremmedgørende metropol bringer Sisters Hope os i kontakt med det nære, det stoflige, det æstetiske i storbyen.

I løbet af 24 timer udforsker I byen i små grupper. Vandringerne føres an af Sisters Hopes performere: The Image of The Hanged Man, The Invitation, Wo(man), m.fl. Inden I tager afsted, sørger de for, at I indvies i alt det, I skal medbringe på den poetiske og sanselige vandring.

Undervejs vil der være måltider, og natten tilbringes i Nikolaj Kunsthal. Her synker I dybt ned i søvnen eller samles til natteritualer i og fra den tidligere kirkes sakrale rum med plads til højtflyvende tanker og dybe refleksioner.

Siden Sisters Hope for to år siden for første gang begav sig ud i byen, har de forsat udforskningen af de sanselige lag i byen. De har bl.a. undersøgt forholdet mellem sten og kroppe som byens byggesten, lagene af tid i byen, byen fra barnets perspektiv og byens statuer som magtsymboler. 

I løbet af vandringen undersøger I byens sanselige grundstoffer. Hvilke fortællinger, atmosfærer, bevægelser, følelser gemmer der sig mellem murstenene? I udfører aktiv grundforskning, og jeres opdagelser bringer I med jer tilbage, hvor de udstilles i montrer til skue for andre besøgende.

Vi lever i en overgangstid, hvor verdenssituationen har fået os til at sætte spørgsmålstegn ved det, vi kender. Med Sensuous City er I med til at gentænke og skabe alternativer til det samfund, vi lever i. Jeres opdagelser lægger grunden for nye drømme og visioner om fremtidens by – en by i et Sanseligt Samfund. 

Sensuous City er skabt af Sisters Hope i samarbejde med Metropolis – Københavns Internationale Teater og Nikolaj Kunsthal med støtte fra Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Indre By Lokaludvalg.