Platform - Mette Riise & Rebecca Krasnik

Nikolaj Kunsthal har - med støtte fra Det Obelske Familiefond og assistance fra en ekstern komité - åbnet et nyt udstillingsrum, der er dedikeret til fremtidens samtidskunst. Mette Riise og Rebecca Krasnik udstiller i perioden 9. april til 22. maj

Med PLATFORM ønsker Nikolaj Kunsthal at bidrage til at understøtte og udvikle den unge lokale kunstscene. Intentionen er at styrke vækstlaget og bidrage til at løfte nye talenter videre i deres kunstneriske karriere. Det sker ved at tilbyde unge kunstnere og kuratorer mulighed for at udstille i professionelle, institutionelle rammer, hvilket bl.a. indebærer adgang til faglig rådgivning, formidlingsekspertise og ikke mindst synlighed.   

Mette Riise & Rebecca Krasnik
I perioden 9. april til 22. maj kan man opleve kunstner Mette Riise og kurator Rebecca Krasnik som en del af Platforms 2022 program.

I udstillingen "The Less Unsustainable Talkshow" bliver fortællinger om grøn omstilling og økonomisk vækst sat på spidsen, vendt på hovedet og skilt ad. Mette Riise præsenterer sit nyeste filmværk, der med dokumentariske greb, fiktiv iscenesættelse og kritisk satire følger produktionen af et talkshow om miljørapporten The Limits to Growth fra 1972. Udstillingen, der er kurateret af Rebecca Krasnik, udfordrer kapitalismens vækstparadigmer og undersøger behovet for alternative narrativer og verdensopfattelser. 

Der er fernisering 8. april fra kl. 16-19. Alle er velkomne. Der er fri entré i hele huset.

Følg med i begivenhedens Facebook event

Platform er blevet en realitet med hjælp fra Det Obelske Familiefond. Til udstillingen har Mette Riise og Rebecca Krasnik desuden modtaget støtte fra Rådet for Visuel Kunst, Politiken-Fonden, Elefantprint og Hallgren BYG. 

Hvor: Platform 
Hvornår: 09/4 – 22/5 2022

Fotograf
Mads Holm

Uvildig komité sikrer armslængdeprincip

Bag Platforms årlige program står en komité af fire kunstprofessionelle aktører fra det københavnske kunstmiljø. De skal med deres respektive erfaring og indsigt sikre en skarp og fremadskuende udvælgelse af Platforms program frem til 2024.   
 
Komitéen består af Lotte Løvholm (kurator, redaktør, skribent), Christopher Sand-Iversen (kunsthistoriker, skribent og med-leder af SixtyEight Art Institute), Anders Kjær Rasmussen (kulturformidler og udstillingsleder af Vandrehallen) og Natalia Gutman (kurator og kunsthistoriker). 
  
I forbindelse med udformningen af programmet for Platform i 2022 har komitéen valgt seks kunstnere og seks kuratorer, der danner par om hver af de seks årlige udstillinger. Med parring af en kunstner og kurator skaber Platform mulighed for nye stærke samarbejder og netværk, der kan udfoldes og udfordres i et gensidigt inspirerende miljø.

Program Platform 2022

Kunstner Ditte Marie Frost kurator Mai Dengsøe stod bag den allerførste Platform-udstilling. I kølvandet på dem følger Mette Riise og Rebecca Krasnik,

Det øvrige 2022 program tæller følgende kunstnere og kuratorer:

Ruby Mariama Laura Andersen Ndoye & Aysha Amin, Clara Busch & Nanna Saplana, Yujin Jung & Eli Ståhl samt Astrid Sonne & Ilethia Sharp.