Platform - Ditte Marie Frost & Mai Dengsøe

Nikolaj Kunsthal åbner - med støtte fra Det Obelske Familiefond og assistance fra en ekstern fagkomité - et nyt udstillingsrum, der er dedikeret til fremtidens samtidskunst. Ditte Marie Frost og Mai Dengsøe er de første navne på udstillingsplakaten

Med PLATFORM ønsker Nikolaj Kunsthal at bidrage til at understøtte og udvikle den unge lokale kunstscene. Intentionen er at styrke vækstlaget og bidrage til at løfte nye talenter videre i deres kunstneriske karriere. Det sker ved at tilbyde unge kunstnere og kuratorer mulighed for at udstille i professionelle, institutionelle rammer, hvilket indebærer adgang til faglig rådgivning, produktionsassistance, formidlingsekspertise og ikke mindst synlighed.   

Uvildig komité sikrer armslængdeprincip 
Bag PLATFORMs årlige program står en komité af fire kunstprofessionelle aktører fra det københavnske kunstmiljø. De skal med deres respektive erfaring og indsigt sikre en skarp og fremadskuende udvælgelse af PLATFORMs program frem til 2024.   
 
Komitéen består af Lotte Løvholm (kurator, redaktør, skribent), Christopher Sand-Iversen (kunsthistoriker, skribent og med-leder af SixtyEight Art Institute), Anders Kjær Rasmussen (kulturformidler og udstillingsleder af Vandrehallen) og Natalia Gutman (kurator og kunsthistoriker). 
  
I forbindelse med udformningen af programmet for PLATFORM i 2022 har komitéen valgt seks kunstnere og seks kuratorer, der danner par om hver af de seks årlige udstillinger. Med parring af en kunstner og kurator skaber PLATFORM mulighed for nye stærke samarbejder og netværk, der kan udfoldes og udfordres i et gensidigt inspirerende miljø.

Ditte Marie Frost & Mai Dengsøe 
Premieren på PLATFORM vil byde på værker af billedkunstner Ditte Marie Frost i samarbejde med kurator Mai Dengsøe.  
 
Ditte Marie Frost sammensætter ofte materialer, som ikke umiddelbart passer sammen, eksempelvis latex og oxideret kobber. Nedbrydelsen er en central del af værkerne, hvor materialerne udforskes i nye sammenhænge. Motiverne i hendes værker er abstraktioner taget fra fiktive væsener fra sci-fi-film, fabeldyr, planter, insekter samt menneske- og dyrekroppe. 

Mai Dengsøe er til daglig kurator ved Rønnebæksholm og leder af Bizarro Logistics.   

Klik her for Press Kit 

Hvor: Platform 
Hvornår: 12/2 – 27/3 2022

Platform 2022

Udover Ditte Marie Frost & Mai Dengsøe byder PLATFORM 2022 på følgende kunstnere og kuratorer:

Mette Riise & Rebecca Krasnik, Ruby Mariama Laura Andersen Ndoye & Aysha Amin, Clara Busch & Nanna Saplana, Yujin Jung & Eli Ståhl samt Astrid Sonne & Ilethia Sharp.